En dan vooral boeken over persoonlijke ontwikkeling. Ik heb een lijstje gemaakt met boeken die ik inspirerend vind of die vaak naar voren komen in mijn werk als trainer/ coach. Boeken die je helpen bij het succesvol vormgeven van je professionele leven.

💫You Are a Badass: How to Stop Doubting Your Greatness and Start Living an Awesome Life- Jen Sincero

Over het vinden van je dromen en doelen. Met tips en tricks, super beeldend en grappig geschreven. Eerst een beetje zweverig, later super concreet met tips over ‘geld’, ‘zelfsabotage’ en ‘prioriteiten stellen’. Ik voelde me wel vrij Badass na het lezen van dit boek.

💫 GRIP: Het geheim van slim werken- Rick Pastoor

Op school hebben we nooit écht leren werken. In dit boek leer je stap voor stap hoe je slimmer werkt voor meer rust en ruimte in je hoofd. Zodat je ruimte heb voor je dromen en doelen! Rick Pastoor was jarenlang ‘hoofd product’ bij Blendle, en legt zijn manier uit.

💫 Strengthsfinder/ Ontdek je sterke punten – Gallup / Tom Rath

Als je dan je dromen en doelen helder hebt, en je hebt structuur, dan is het handig om te ontdekken wat je vijf meest ontwikkelbare talenten (én inspiratiebronnen) zijn. Bij dit boek zit een test die je daar inzicht in geeft. Vergeet je zwakke punten en focus je op je sterke punten! Dit is altijd mijn uitgangspunt in mijn werk als trainer en coach, kijk naar waar je goed in bent en ontwikkel die talenten verder.

💫 Mindset- Changing The Way You think To Fulfil Your Potential- Dr. Carol Dweck

Dewck is professor psychologie aan Stanford-universiteit en schrijft over de kracht van een GROWTH mindset vs. een FIXED mindset. Want niet alleen je vaardigheden en talenten zorgen voor succes, vooral de kracht van onze mindset is belangrijk. Ook een uitgangspunt in al mijn werk: capaciteiten kan je ontwikkelen, focus op wat al goed is en je hebt in principe veel grip op je eigen ontwikkeling!

💫The 4 Hour Workweek- Tim Ferris

Dit boek heeft me echt een beetje veranderd. Ik leerde dat je je TIJD maar een keer kan uitgeven. Na het lezen van dit boek automatiseerde ik allerlei zaken in mijn business en.. besloot ik een Personal Assistent in te huren. Die 4 uur per week is niet gelukt maar ik wilde wel op elke bladzijde die ik las deze Tim Ferris ‘High Fiven’. Hij redeneert dat we niet onze gouden jaren zouden moet verkwanselen aan werk, om de laatste twintig jaar van ons leven pas te mogen genieten. Kijk wat er nu al kan en kom in actie om je leven zo in te richten zoals jij het wilt.

Met lezen alleen kom je er helaas niet. Dat weet jij net zo goed als ik. Dus wil jij echt in actie komen en aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? Boek dan nu een vrijblijvende call met mij in en dan kijken we samen hoe ik je daarbij kan helpen.

Ontvang
INTO THE NEWS
rechtstreeks in je mailbox

Boordevol inspiratie, tips en tricks over persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.

Dank je wel, je bent succesvol aangemeld!