Extreem lange dagen. Van 09:00 uur tot middernacht achter een scherm. Constant in hoge energie door te dansen, springen, in kleine groepjes met deelnemers van over de hele wereld in break-out sessies. Transformatie.

Een tijdje geleden was het zover: een vierdaags online event van Tony Robbins: Unleash the Power Within.

Eerlijk gezegd was ik vooraf een beetje sceptisch. Vooral over zoveel tijd achter een scherm doorbrengen. En dat hysterische… En inderdaad: ik was na 10 minuten al overprikkeld. Maar ik heb doorgezet 💪🤪 en het heeft wel impact gehad! In dit artikel deel ik mijn meest waardevolle inzichten en tips met je:

1) Energie is alles

Je goed en fit voelen en een hoog energielevel is hebben de basis van alles. Dit bepaalt je acties en dus de kwaliteit van je leven. Dit heeft invloed op je business of werk, jouw relaties etc.

2) Hoe belangrijk het is leiderschap te pakken

Persoonlijk leiderschap. Ga je zitten afwachten en hoop je dat een situatie (nu met Corona b.v.) voorbij gaat. Of pak je zelf de regie. Wat kan er wél. Welke kansen zijn er. Zorg ook dat je exact weet wat je uitkomst moet zijn. Je doel. En maak dit concreet. Meet het. Als je grote doelen stelt of groot droomt, gaat je brein anders denken. Het gaat in oplossingen denken waar je normaal niet op zou komen. Je wordt veel creatiever!

Where focus goes, energy flows

Richt je dus op wat al goed gaat. Waar je dankbaar voor bentDaar gaat dan je energie naartoe en dit wordt uitvergroot. Sommigen noemen dit de law of attraction. Anderen: door je focus vallen kansen je eerder op. Net als wanneer je zelf een zwarte Jeep hebt gekocht (I wish!) je ineens overal zwarte Jeeps ziet.

3) Proximity is Power

Ze zeggen weleens dat je het gemiddelde bent van de 5 mensen waar je het meeste tijd mee doorbrengt. Kies de mensen met wie je tijd wil doorbrengen dus zorgvuldig. Krijg je energie van die mensen? Zijn ze al waar jij wilt zijn of verder? Besteed je tijd aan de juiste mensen.

4) Take massive action

Volg je energie. Voel je je gemotiveerd, begin dan! Niet morgen. Take massive action. Gevoel dat je fit wil worden? Of dingen wil uitbesteden? Voer meteen in die flow een actie uit, bijvoorbeeld plan een proefles of bel iemand.

Maar niet alles was hallelujah, rainbows en unicorns:

De upsell vond ik niet prettig. Vaak als je helemaal lekker in die “alles is mogelijk- Tsjakka! staat” zat, kwam er een upsell naar een ander programma van Tony. Je voelde je dan bijna een loser als je dat niet kocht 🤣.

En misschien wel het moeilijkste aan NLP (de methode die Tony toepast en waar ik zelf ook in ben opgeleid) vind ik het idee van ‘maakbaarheid’. Overal is wel een proces/ oplossing voor. Je mag je wat mij betreft ook af en toe k*t voelen. Accepteren. Eraan toegeven. En tegelijkertijd heb je altijd een keuze over hoe je omgaat met iets dat je overkomt en hoe je je voelt. Dit deel wil ik nog iets dieper over nadenken. Ik ben ook benieuwd wat jij vindt!

Samenvattend: ik heb flink wat limiting beliefs omgebogen, ik kwam erachter dat je echt kan veranderen hoe je je voelt (een korte dankbaarheidsoefening, tien minuten dansen of even naar buiten maakt echt verschil). Ik merk dat mijn energielevel verbeterd is sinds het event en dat ik nog groter durf te dromen. Kortom, ik heb ontzettend veel geleerd, wat ik ook weer kan toepassen in mijn 1:1 coaching- en persoonlijk leiderschaps programma’s

Ontvang
INTO THE NEWS
rechtstreeks in je mailbox

Boordevol inspiratie, tips en tricks over persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.

Dank je wel, je bent succesvol aangemeld!